Turijn | Salone del Gusto | Terra Madre | Slow Food

Geplaatst op

Terra Madre Slow Food

Om de 2 jaar kun je in Turijn kennismaken met voedselproducten van over de hele wereld. Dit jaar was de beurs Salone del Gusto | Terra Madre, van 22 t/m 26 september.  Jarenlang werd deze voedselbeurs gehouden in de oude fiat fabrieken. Dit jaar was er in Turijn op verschillende plekken in de stad iets te doen. De beurs was groter opgezet, veel groter.  Niet alleen bedrijven ontmoetten elkaar dit jaar. De beurs was nu ook vrij toegankelijk voor iedereen. Veel Italiaanse consumenten waren geïnteresseerd.

Op deze beurs vind je alleen zogenaamde Slow Food producenten. Zij geloven in good, clean & fair food. Dat producten smaakvol en gezond moeten zijn. Het productieproces geen schade toebrengt aan de omgeving. Deze producten moeten voor iedereen bereikbaar zijn. Toegankelijk qua prijs, gezonde voorwaarden en een marge voor de producten.

Het was dit jaar wederom een mooie en inspirerende beurs. Ik begrijp dat er geluiden zijn dat er veel aanbieders van dezelfde producten waren. Je kunt je ook direct de vraag stellen hoe deze mensen, die met zoveel ambitie, bevlogenheid en passie voor smaak, hun hoofd boven water kunnen houden. Dat is knap. Want hoe kun je met kleine producties, kleine marges, transport problematieken en weinig tot geen marketing budget toch deze slow food producten op de markt brengen?

Er is 1 belangrijk aspect waarom Slow Food producenten het met kop en schouders winnen van hun niet slow food concurrenten. Over smaak valt te twisten. Maar wanneer je de producten op deze beurs proeft is er geen twist meer! Slow Food producten winnen het op smaakbeleving.

Over 2 jaar is de beurs weer. Een aanrader voor diegene die van pure smaken houdt.