Kaasboerderij Booij

Geplaatst op

Booij kaas rijpenRecentelijk heb ik een bezoek gebracht aan kaasboerderij Booij, waar Marijke Booij met haar familie op ambachtelijke wijze rauwmelkse kazen maakt.

Vroeger was zelf kaasmaken op de boerderij de gewoonste zaak van de wereld.. Zij maken met de hand romige boerenkaas, midden in de groene weilanden van de Alblasserwaard. En experimenteren volop met bijzondere smaken. Onder andere een mooie kaas met een garnituur van zeewier is een bijzondere variant.

De familie Booij laat graag zien waar je voedsel vandaan komt. Eten smaakt beter als je weet waar het gemaakt wordt. Je kunt ook zien waar en hoe de kaas gemaakt wordt en bij de koeien kijken. Deze transparantie is belangrijk en door het contact met de klanten zien wij elke dag hoe mensen op onze producten reageren. Dit maakt ons werk erg leuk en dankbaar, Aldus Marijke.

De boerderij staat in het mooie Groene Hart, het grootste nationale landschap van Nederland. De producten worden onder andere verkocht via Groene hart Streekproducten.