Guestronomy een kookboek?

Geplaatst op

guestronomy ciel bleu

Ik was 4 december uitgenodigd bij de boekpresentatie Guestronomy van Ciel Bleu. Een bijzondere middag.

Er gebeurde daar iets.

In het midden van het net vernieuwde restaurant stond een tafel met daarop het nieuwe boek en enkele inkijkexemplaren. Een boek met linnen kaft en een stans van de naam Ciel Blue gevolgd door een pagina blauwe lucht. Er werd een mooie champagne geserveerd met de meest heerlijke hapjes. Het uitzicht fenomenaal. Het klopte allemaal. Mag je dit verwachten van Ciel Blue? Ja, dat mag je verwachten en verdiend respect.

In allerlei uitvoeringen kun je (digitale) kookboeken kopen. Boeken van topchefs tot moeders, van hollandse pot tot franse keuken, van voor- hoofd tot nagerecht. De uitvoeringen zijn legio. Ik vroeg mij af hoe je daar tegenop kan met een nieuw boek.

Al na een aantal pagina’s kwam ik tot de volgende conclusie. Dit boek is niet alleen het boek van Onno Kokmeijer en Arjan Speelman. Dit is het boek van alle mensen die met elkaar Okura, Ciel Blue voelen. De gasten. De mensen die hier werken en werkten. De producenten en leveranciers die kwaliteit voorop stellen. De mensen die het boek maakten.

Dit is het boek van mooie producten. Niet alleen hoe je deze producten bereidt en vertaalt naar de meest prachtige recepten. Maar ook welk verhaal er achter die producten schuilgaat.

Het boek geeft ook achtergrond informatie over het interieur, de skyline van het restaurant op de 23ste etage en over Okura zelf.

Een prachtig boek. Meer dan een kookboek met topchef recepten.

cielbleu-book