De foodtrend van 2016, wat wordt het?

Geplaatst op

Echt eten bord

Het blijft altijd koffiedik kijken, maar als je geïnteresseerd bent in eten weet je dat de cupcake vervangen is door de eclair. Wagyu beef geprefereerd wordt boven een stukje Nederlandse biefstuk en het weer hip is als je limonade drinkt.

Door alle nieuwe media worden wij met zijn allen op de hoogte gehouden van datgene wat producenten en leveranciers te bieden hebben en hoe bereiding kan plaatsvinden. Vele food bloggers informeren over de trends in eten.

Voor 2016 zie ik een voortzetting van het geen ik voor 2015 heb voorspeld voor de gastronomie. Het bij de bron kopen van mooie dagverse ingrediënten blijft ook in 2016 van kracht. Of dit nu om brood, zuivel, vlees, wild & gevogelte, groenten of patisserie gaat.

Waar ik het andere jaren van belang vind om na te denken over welk ingrediënt het beste gaat verkopen, neig ik dit jaar naar iets anders. Namelijk het volgende. Producten die eerst alleen nog aan de horeca waren voorbehouden om in te kopen, worden nu ook aan de consument aangeboden. Ik denk dat daar de trend voor 2016 en wellicht 2017 naar voren komt. Want wanneer je dezelfde ingrediënten als consument beschikbaar hebt, moet je als kok nog iets specialers aan de bereiding doen om je gast te verassen.

Dat voorspelt voor 2016 wederom weer waanzinnig mooie gerechten vanuit de gastronomie!