Dutch Cuisine bestuurslid

Geplaatst op

Ineens was daar de vraag of ik als bestuurslid toe wilde treden bij Dutch Cuisine. Een ontzettende enthousiaste groep mensen, die Hollands eten weer die waardering wil geven die het verdient.

Ik heb natuurlijk JA gezegd.

Waar staat Dutch Cuisine voor?

Dutch Cuisine wil de Nederlandse keuken en het typisch Nederlandse eten nationaal en internationaal op de kaart zetten. Gewoonweg omdat de Nederlandse eetcultuur uniek is. Dat zijn wij ons misschien niet zo bewust, maar onze brigades zijn heel creatief en onze producten gevarieerd en bovenal duurzaam. Dutch Cuisine moet het visitekaartje van de Nederlandse keuken en eetcultuur worden. Eigenlijk net zo als Dutch Design, Dutch Fashion en Dutch Architecture.

Hoe zet je Hollands eten op de kaart?

Dutch Cuisine heeft al veel chef-koks aan zich gebonden. Het zijn de chef-koks die laten zien waar de Nederlandse keuken rijk aan is en brengen dit met veel smaak naar het bord. Daarbij is samenwerking van groot belang, dus ook producten, cultuurmakers en innovators en vrienden zorgen er met elkaar voor dat de Nederlandse keuken weer op de kaart staat.  

Mijn rol bij Dutch Cuisine?

Ik treed op als ambassadeur, omdat ik een groot netwerk in de foodbranche heb. Dagelijks kom ik in contact met innovatieve ontwikkelingen en zie in de keukens heel veel creativiteit in de gerechten. Het feit dat typische Nederland eten weer een plek krijgt tussen alle eetculturen vind ik een mooie toevoeging waar ik graag mijn deel aan bij draag.

dutch cusine en profoodsupport