Brownies en Downies een geweldig horeca concept

Geplaatst op

Brownies en Downies
Afgelopen week mocht ik op klant bezoek bij Brownies & Downies. Een prachtig horeca concept, waar passie, enthousiasme en kwaliteit in 1 hand samengaan.

Initiatiefnemer voor deze formule is Thijs Swinkels. Als CIOS student had hij al stage gelopen in het speciaal onderwijs en daarnaast werkte hij jarenlang in de catering. Na het behalen van zijn diploma, bracht hij de twee ervaringen bij elkaar. Samen met Teun Horck, een vriend van vroeger, die al in vele sterrenrestaurants had gekookt, openden zij in 2010 de eerste Brownies en Downies vestiging in Veghel. Het begin van een mooi concept was geboren.

In elke vestiging werken 2 koks en gastheren/dames en zes tot zeven mensen met een verstandelijke beperking, van downsyndroom tot autisme. De kracht van het concept is kwaliteit van eten! De koks moeten dus goed zijn! De gasten kunnen het nog zo leuk en gezellig vinden dat zij geholpen worden door mensen met een beperking, maar als het eten niet lekker is, komen zij niet terug. De gastheren/dames hebben vaak een opleiding vanuit het speciaal onderwijs en stromen vaak door via hen stage bij Brownies & Downies. Voor de medewerkers met een verstandelijke beperking geldt, wanneer het signaal van de ouders komt dat er een hoge mate van arbeidsvreugde is, is het doel geslaagd.

Een mooie ervaring waar je met een goed en blij gevoel weer weggaat.